Find vej: Forside » Artikler » Årets største logistikmesse sætter fokus på varevogne og intern transport

Årets største logistikmesse sætter fokus på varevogne og intern transport

Lagt på landtransport.dk den 09-05-2014 af webmaster

I år kommer gaffeltrucks og biler under 3.500 kg til at fylde meget mere på Vestfyn Trækker i Ejby, der med 150 udstillere og 55.000 kvm messeareal er Danmarks største transportudstilling. Samtidig kåres Årets Varebil 2014 på messen.
I de seneste år har Vestfyn Trækker sat stadig større fokus på varevogne og intern logistik. Og ifølge arrangøren, VBG, bliver der endnu flere nyheder inden for bl.a. gaffeltrucks og håndværkerbiler, når messen afholdes næste gang fra 23. til 25. maj i år.

– I takt med vi løbende har udvidet arealet, har vi fået plads til flere og flere udstillere. Det har også betydet stadig flere mindre erhvervskøretøjer og opbygninger, ligesom intern logistik er kommet til at fylde langt mere. I år er der flere produktnyheder end nogensinde før til fx entreprenører, håndværkere, flådechefer, tekniske chefer, logistikchefer og offentlige beslutningstagere, lover adm. direktør Per Mikkelsen fra VBG Group.

Kåring af Årets Varebil 2014
Som noget nyt kåres på Vestfyn Trækker Årets Varebil, der sidste år blev afsløret af daværende transportminister Henrik Dam Christensen på Transport i Herning. Juryen består af en række medlemmer fra Motorjournalisternes Klub Danmark (MKD), der med messearealet som udgangspunkt tester de godt 15 nominerede varevognsnyheder.

– Messepladsen ligger jo godt ved både motorvej, landevej, by og grusveje, så der er rig mulighed for at afprøve bilernes køreegenskaber under forskellige forhold. Desuden vejer komfort, trækevne, finish, sikkerhed og indretning tungt i den samlede vurdering. Torsdag aften voteres der på vores hotel. De fem bedste biler parkeres på MKD’s messestand, og ved åbningen fredag afsløres vinderen, fortæller Carsten Teiner, der er formand for juryen og næstformand i MKD.

En af kandidaterne til titlen som Årets Varebil, den nye Ducato, finder man på Fiat Professionals stand, hvor der udstilles et bredt udvalg af erhvervskøretøjer fra små varebiler og op til 4.235 kg – heriblandt også modellerne Punto Van, Fiorino, 500L Van, Doblò Cargo og Scudo. – Med det rette benarbejde sælger vi mindst 40 varebiler i forbindelse med udstillingen. Derfor har vi forhandlere fra hele landet med på standen. Fiat Ducato er den næstmest solgte bil i sit segment, og vi satser benhårdt på at erobre en større bid af kagen, siger Erik Holm, der er salgsdirektør for Fiat Professional i Danmark.

Masser af opbygninger
Opbyggerne er også klar til at fremvise spændende nyheder til varevognssegmentet på messen. – Vores stand kommer til at afspejle, at vi satser ligeligt på lastbiler og varevogne. Messen rammer begge segmenter, og derfor fremviser vi et bredt udsnit af aktuelle opbygninger, herunder til kurerkørsel og pakketransport, hvor efterspørgslen stiger meget, fortæller partner Karl Erik Plagborg fra Brdr. Plagborg, der leverer kundetilpassede ladopbygninger. – På Vestfyn præsenterer vi en banebrydende nyhed, som fragtbranchen har efterspurgt i årevis, men som ingen før har gjort til virkelighed, afslører opbyggeren.

Danlad A/S, der bygger lad på varebiler samt mindre lastbiler og i øvrigt er genbo til messen, har deltaget i Vestfyn Trækker siden starten. Ifølge adm. direktør Henrik Niemann Christensen fremviser Danlad også i år et bredt program af ladopbygninger, herunder flere nyheder. – Vi sælger primært gennem forhandlere, men også direkte ud til fx entreprenører og udlejningsselskaber. Messen er god, fordi vi møder alle fra flådechefer til håndværkere og andre slutbrugere, forklarer han.

Stærk nyhed fra Still
Blandt de nye udstillere inden for lager- og logistikområdet er også STILL, der fremviser et udpluk af sit brede produktprogram. – I vores demoområde kan man løfte paller med den trehjulede eltruck RX 20-20, der har to tons kapacitet. Man kan også prøve pallevognene ECU 14 og EXU 16 samt den nye dobbeltstocker EXD 18, som kan løfte to paller samtidigt, uden de rører hinanden. Vi har store forventninger til messen og er spændte på at deltage for første gang. Det er helt klart, at her kommer mange relevante besøgende fra vores målgrupper, fastslår adm. direktør Reke Salievski fra STILL Danmark A/S.

Fakta
Vestfyn Trækker – Transport & Logistik ved motorvejen i Ejby er årets største logistikudstilling. På messen, der i år afholdes fra 23. til 25. maj, kan man møde en lang række bilimportører, opbyggere og forhandlere af øvrigt transportmateriel. Desuden deltager mange udbydere af tilbehør og serviceydelser samt brancheorganisationer og fagmedier. Messen forventer i år mellem 6.000 og 10.000 besøgende.