Find vej: Forside » Artikler » Så kører der tog i dobbeltsporet

Så kører der tog i dobbeltsporet

Lagt på landtransport.dk den 14-08-2015 af webmaster


Sommerens arbejder på dobbeltsporsprojektet mellem Vamdrup og Vojens er ved at være ovre, og togtrafikken er nu genoptaget mellem Lunderskov og Padborg, der har været spærret for passagertrafik i fire uger hen over sommeren. Og dobbeltsporet er nu taget i brug.”Togene kører nu i såvel det nye som det gamle spor. Der er stadig enkelte opgaver tilbage, inden vi er helt færdige med projektet, men en god del af dem kan heldigvis klares, uden at vi skal spærre sporet,” siger projektchef Tom Serup Andersen.

Sommerens største arbejde på dobbeltsporsprojektet har ikke været så synligt udefra, da det har drejet sig om at gøre sikringsanlægget klar til brug. Ugerne er desuden blevet brugt på at udskifte sporskifter, lægge de sidste skinner, gøre køreledningsanlægget klar og tilslutte det nye dobbeltspor til sporene ud fra Vojens Station.

Herudover har der været jord- og afvandingsarbejder samt sporjustering, inden den sidste udfordring i spærringen gik i gang i weekenden med de afsluttende kørestrømsarbejder.

Sidste spærringer
De sidste spærringer ligger til og med den 31. august, hvor sporet hver mandag i tidsrummet mellem klokken 9 og klokken 17.40 vil være spærret mellem Vamdrup og Vojens, og der vil blive indsat togbusser.

”Såvel passagerer som naboer har også i år vist stor tålmodighed, og vi er glade for at kunne sige, at nu er det slut med de lange spærringer af sporet, ligesom der kun er få dage med togbusser tilbage,” siger Tom Serup Andersen.

Med dobbeltsporet kan passagererne se frem til en forbedret rettidighed, samtidig med at det forbedrer kapaciteten for godstransporten.

Stationsarbejder i Sønderjylland
Sideløbende med anlæggelsen af dobbeltsporet mellem Vamdrup og Vojens har Banedanmark fornyet sporene på en række stationer i Sønderjylland.

Denne sommer har arbejdet været koncentreret omkring stationerne i Padborg og Tinglev samt på en del af strækningen mellem Vejbæk og Tinglev.

De sikringstekniske arbejder på Tinglev Station er endnu ikke afsluttede, og det påvirker trafikken i form af ændringer i trafikken i sydgående retning. Der forventes normal trafik fra uge 41. Aktuel trafikinformation kan fås på rejseplanen.dk eller www.dsb.dk