Find vej: Forside » Artikler » Vilde nyheder på Vestfyn: Mus i kampvognsform møder lynhurtige Ferrarier

Vilde nyheder på Vestfyn: Mus i kampvognsform møder lynhurtige Ferrarier

Lagt på landtransport.dk den 31-05-2016 af webmaster


Nogle af de nyheder, som blev præsenteret i snesevis på Vestfyn Trækker 2016, er særlig kuriøse: den tanklignende kæmpekran, de hidtil usete Ferrarier og spoileren, der banker brændstofforbruget ned.Med omkring 150 udstillere er listen af produktnyheder lang på Vestfyn Trækker – Transport & Logistik, der er blandt årets største fagmesser herhjemme.

– På Vestfyn Trækker finder man massevis af produkter, som bidrager til øget effektivitet, større bæredygtighed og lavere omkostninger. Som en ekstra gevinst er nogle af dem ret opsigtsvækkende, siger messearrangør Per Mikkelsen, der er direktør for den danske del af VBG Truck Equipment.

Kæmpekran på larvefødder

Magnus Skak begyndte for syv år siden at importere kraner fra tyrkiske Erkin World Power. Det førte til Skaks Kran Import & Eksport, som nu har bygget endnu et helt specielt køretøj: MUSEN – en 115 tonsmeter kran på larvefødder, som kan køre igennem åbninger på ned til 210 centimeter i bredden. Det giver nye muligheder i både kirker, baggårde, sale, huse og haller.

– Ingen anden så stor kran kan komme ind ad så små åbninger. Det betyder enorme tids- og omkostningsbesparelser ved reparation, restaurering og montering. Eksempelvis bliver det langt nemmere at montere altaner i baggårde og at udskifte loftmonterede elementer i haller og fabrikker, siger Magnus Skak.

Er Ferrari verdens hurtigste

Din Lastbilmægler, som er dansk hovedimportør af Ferrari, kunne fremvise en hel perlerække af nye produkter. Særlig opmærksomhed fik fire krannyheder, som for første gang blev vist i Danmark. De omtales af Morten Stegemejer fra Din Lastbilmægler spøgefuldt som verdens hurtigste.

– Ud over den karakteristiske postkasserøde farve er Ferrari især kendt for deres fjernstyrede kraner. Den unikke automatiske grabfunktion er en populær tilvalgsmulighed. Når grabben automatisk selv åbner og lukker, bliver dosering meget nemmere, forklarer han.

Kroghejs og spoiler med lav profil

Morten Stegemejer kunne også fremvise et helt nyt 24 tons Hydrolift kroghejs, som kun er 19 cm højt på vangerne. Det betyder, at hejset som det eneste af sin slags kan håndtere både fire- og syvmeters containere. Produktet vises monteret på en Mercedes opbygget med VBG’s nye modulbagende, Rear End Solution.

Endelig var der på Din Lastbilmæglers stand verdenspremiere på spoilersystemet V-Spoilers, som giver en brændstofbesparelse på op til 3,5 procent, og som virksomheden nu selv vil starte dansk fabrikation af.

Fakta

Vestfyn Trækker – Transport & Logistik ved motorvejen i Ejby er Danmarks største udendørs transportudstilling. På messen kan man møde 150 udstillere – herunder en lang række bilimportører, vognopbyggere og forhandlere af øvrigt transportmateriel. Desuden deltager mange udbydere af tilbehør og serviceydelser samt organisationer og medier. Messearealet er udvidet til 55.000 kvadratmeter.