Find vej: Forside » Artikler » BLIP Systems og Aventi vil bekæmpe kø i Norge med ny teknologi

BLIP Systems og Aventi vil bekæmpe kø i Norge med ny teknologi

Lagt på landtransport.dk den 09-07-2013 af webmaster

Danske BLIP Systems og norske Aventi Technology indgår samarbejde om at udvide BlipTrack til det norske marked.

Over hele verden bliver trafikken i byerne og på vejnettet stadig tættere, og behovet for innovative løsninger til forbedring af trafikafviklingen er stigende, da mulighederne for at udvide de eksisterende vejnet er begrænsede. Med BLIP Systems kombinerede Bluetooth og Wi-Fi løsning BlipTrack og erfaringerne fra den norske systemintegrations specialist, Aventi Technology, har de to selskaber indgået et samarbejde om at indfri målet: At give norske byer nye, innovative måder at bekæmpe trafikpropper på.

"Vi er glade for at have indgået partnerskab med BLIP Systems og ser frem til at implementere deres Bluetooth og WiFi-teknologi, til at indsamle realtidsdata til brug i vores eksisterende ITS-løsninger og forbedre trafikafviklingen og trafiksikkerheden i byerne", fortæller adm. direktør Terje Hundere i Aventi Technology AS.

Hvad er BlipTrack
BlipTrack fungerer ved at man placerer små sensorer på centralt strategiske steder, som i vejnet, lufthavne eller på offentlige transport centre. Ved at spore Bluetooth og WiFi-enheder såsom mobiltelefoner, tablets og hånd-fri systemer i biler, er det muligt at måle trafikken og beregne rejsetider. Dette giver lufthavne, vejmyndigheder og andre trafikale enheder en række nye muligheder for at udsende køvarsling og ændre vejskiltning i realtid. De kan også evaluere og justere trafiksignaler for at optimere flow, reducere CO2-udledningen mv., for en brøkdel af omkostningerne i forhold til traditionelle teknologier, såsom kameraer, radarer og spoler. De indsamlede data krypteres og indeholder ingen personlige oplysninger.

Bluetooth og WiFi teknologier kan bruges til at beregne rejsetid, da disse teknologier nu er allestedsnærværende. Flere og flere mennesker bruger smartphones, hvor både Bluetooth og Wi-Fi er integreret, og flere og flere biler er udstyret med håndfri-systemer.

BlipTrack anvendes i dag på vejene i 15 af de 20 største byer i Danmark, og er ekspanderet globalt til lande som Canada, USA, Tyskland, Schweiz, Storbritannien, Sverige, Norge, New Zealand og Australien. Løsningen er installeret i mere end 20 internationale lufthavne, herunder København, Amsterdam, Toronto og Dubai og fornyligt er løsningen også blevet opsat på flere banegårde i Holland.

"Aventis unikke viden og erfaringer indenfor vejtrafik, automatisering og telematik supplerer vores BlipTrack løsning og vil give merværdi til norske kunder, siger salgsdirektør Preben Andersen BLIP Systems.

Om BLIP Systems:
BLIP Systems er en privatejet trådløs-teknologi virksomhed med hovedsæde nær Aalborg, Danmark. Grundlagt i august 2003 som et MBO af Bluetooth aktiviteterne inden Ericsson Danmark. BLIP Systems (Bluetooth Local Infotainment Point) blev etableret med en vision om at udnytte de nye forbindelsesmuligheder i mobiltelefoner, såsom Bluetooth og Wi-Fi, til at levere nærhedstjenester for brugerne. Visionen og den høje ekspertise på BLIP Systems stammer fra et særdeles branche erfarent team. BLIP Systems fokuserer nu på at udvikle og sælge sporings løsningen BlipTrack. I første omgang beregnet til kømålinger i lufthavne, men nu udvidet til at omfatte trafik og kø-analyse i trafikken, på togstationer, i indre byer mv.

Om Aventi Technology:
Aventi Technology er en kundeorienteret systemintegrator som leverer produkter, projekter og tjenesteydelser i trafik-, energi- og olie & gassektoren. Aventi Technology blev etableret i 1986 og har mere end 20 års erfaring på trafikmarkedet. Aventi Technology har været en førende leverandør af kontrol-, overvågnings- og sikkerhedsløsninger til de norske vejnet og på jernbaneområdet. Aventi Technology AS har hovedkontor i Oslo og er en privatejet virksomhed.

For yderligere informationer kontakt venligst:

BLIP Systems
Preben Fugl Andersen
Salgsdirektør
Tlf.: +45 51507572

Aventi Technology
Terje Hundere
Tlf.: +47 90599960