Find vej: Forside » Artikler » Sidste etape af dobbeltsporet mellem Vamdrup og Vojens

Sidste etape af dobbeltsporet mellem Vamdrup og Vojens

Lagt på landtransport.dk den 11-07-2015 af webmaster


Når sporet mellem Vamdrup og Vojens bliver spærret den 13. juli og tre uger frem, så er det startskuddet til sidste etape af det 20 kilometer lange dobbeltspor mellem de to byer.Sporet ser langs store dele af strækningen flot og køreklart ud, og langt de fleste af depotpladserne er ryddet, men der er stadig arbejde, der skal udføres.

I Vojens skal der lægges et nyt sporskifte og laves afsluttende sporarbejder i forbindelse med tilslutningen mellem dobbeltsporet og den nordlige del af Vojens Station. Der skal desuden foretages afsluttende sporarbejder omkring Farris og Sommersted samt forskellige broarbejder.

Herudover resterer der en række jord- og afvandingsarbejder, der skal sporjusteres, og køreledningsanlægget, ATC-anlægget og sikringsanlægget skal gøres klar til drift.

”Selv om vi nu kan se målet, får vi stadig travlt i de tre uger, sporet er spærret. Både i selve sporet, men i lige så høj ved siden af, hvor vi blandt andet kommer til at bruge en del tid på at gøre sikringsanlægget klar til dobbeltsporet,” siger projektleder Tom Serup Andersen.

Forbedret rettidighed
Når dobbeltsporet mellem Vojens og Vamdrup planmæssigt er klar i sensommeren 2015, kan passagererne se frem til en forbedret rettidighed, samtidig med at det forbedrer kapaciteten for godstransporten.

Ud over anlæggelsen af et nyt dobbeltspor så opgraderes hastigheden på strækningen til 160 km/t.

”Vi glæder os rigtig meget til at aflevere dobbeltsporet og håber, at passagererne og naboerne også i den sidste af de store sporspærringer vil have tålmodighed med os. For det er nødvendigt at spærre sporet for at få udført de sidste arbejder, og vi kommer også til at støje,” siger Tom Serup Andersen.

Togbusser
Ud over at anlægge dobbeltspor mellem Vamdrup og Vojens benytter Banedanmark lejligheden til at ombygge sporene på en række stationer i Sønderjylland.

Derfor vil sporet være spærret for passagertrafik på hele strækningen mellem Lunderskov og Padborg fra den 13. juli kl. 5.15 til 10. august kl. 17.40. Der vil i stedet blive indsat togbusser.

Frem til den 31. august er der desuden spærret for togtrafik mellem Vamdrup og Vojens hver lørdag aften fra kl. 21 til søndag kl. 6.00 samt hver mandag fra kl. 9 – 17.40.

FAKTA:
Strækningen mellem Vamdrup og Vojens bliver udbygget med et elektrificeret dobbeltspor. Samtidig moderniseres banen, så hastigheden for passagertog kan hæves til 160 km/t. Anlægsarbejdet begyndte i marts 2014, og banen er klar til drift i sensommeren 2015.