Find vej: Forside » Artikler » Tredje og seneste generation Continental-dæk udviklet med stigende krav til lastbil- og buskørsel

Tredje og seneste generation Continental-dæk udviklet med stigende krav til lastbil- og buskørsel

Lagt på landtransport.dk den 18-06-2014 af webmaster

Den tyske industrikoncern har netop introduceret sin tredje generation af dæk målrettet til langturskørsel, regional trafik og buskørsel. Avancerede gummiblandinger og nye dækmønstre reducerer rullemodstanden og brændstofforbruget med op til knap 2 liter pr. 100 kilometer. Det giver forbedret kørselsøkonomi for vognmanden En helt ny serie produkter udgør tredje generation af dæk fra Continental til lastbiler og busser. Det drejer sig om Conti EcoPlus, der er beregnet til langturskørsel, ContiHydrid, der er målrettet regionalkørsel samt Conti Coach, CityPlus og Urban, der er specielt udviklet til buskørsel.

Nyhederne er for nylig blevet præsenteret på CV Showet i England og introduceres nu på det danske marked.

Langturskørsel og regionaltrafik
- Conti EcoPlus og Conti Hybrid er udviklet specielt til langdistance- og regionalkørsel. En specielt tilpasset gummiblanding, nye dækmønstre og reduceret rullemodstand betyder, at der kan spares helt op til 1,9 liter brændstof pr. 100 kilometer. Vel at mærke uden, at der er gået på kompromis med dækkets holdbarhed, oplyser Georg Nielsen, adm. direktør for Continental Dæk Danmark A/S.

Hybrid-serie til lastbiler
Den nye Conti Hybrid-serie til lastbiler leveres i 17,5” og 19,5” samt 22,5” for at kunne imødekomme de forskellige behov, der er inden for regional transport. Alle tre størrelser har lang levetid og præsterer også fint, når det gælder brændstof-effektivitet, viser en række test.

- 17,5-størrelsen til by- og regional kørsel omfatter Conti Hybrid LS3 til styreaksler og Conti Hybrid LD3 til drivaksler. De er egnet til lastbiler op til 12 tons, fortæller Georg Nielsen og fortsætter:
- Conti Hybrid HS3 og Conti Hybrid HD3 i størrelsen 19,5 tommer er designet til køretøjer over 12 tons og til varierende totalvægt, som ofte forekommer inden for regional transport.

Dækket Conti Hybrid HT3 19,5 er designet specielt til trailere og semitrailere. Til det tunge segment er udviklet Conti Hybrid HS3 i 22,5 tommer.

Udover egenskaberne ved den daglige kørsel, er der også en række drifts- og vedligeholdelsesmæssige fordele ved den nye dækgeneration.

- Der kan spares direkte i flådens driftsomkostninger med fortsat mulighed for regummiering og opskæring af mønster. Som med alle Continentals lastbildæk kommer det nye Conti Hybrid HS3 derudover også med patenteret Airkeep®-inderbelægning for at forhindre gradvist tab af lufttryk, understreger Georg Nielsen.

Buskørsel
Conti Coach HA3 er et helt nyt dæk udviklet til buskørsel. Dækket er designet til højere hastighed og komfort, men hvor Continentals teknikere har fastholdt fokus på kørselsøkonomi og sikkerhed.

- Det andet dæk til buskørsel i den nye dækserie er Conti CityPlus, der er udviklet til bykørsel og regionaltrafik udmærker sig med lang holdbarhed og godt vejgreb, også i vådt føre, fastslår Georg Nielsen fra Continental Dæk Danmark A/S.